حزب ایرانی-آلمانی در پارلمان آلمان، ندای مخالفت با مداخله در اوکراین؟!
به گزارش اطلاع با ما حزب ایرانی-آلمانی در پارلمان آلمان- «خرد اقتصادی، عدالت اجتماعی، صلح و آزادی» شعار حزب اتحاد زهرا واگنکنشت است که در ژانویه ۲۰۲۴ تأسیس شد. این حزب انشعابی از حزب سوسیال دموکرات آلمان بود که به دلیل اختلاف شدید در برخی سیاستهای داخلی و خارجی، از این حزب جدا میشود و هدف از تأسیس آن به گوش رساندن صدای کسانی عنوان شده است که مخالف وضعیت موجود هستند.
این حزب توسط زهرا واگنکنشت، فرزند یک شخص ایرانی و بزرگ شده در آلمان شرقی، تاسیس شده است. خانم واگنکنشت به عنوان پوپولیستترین فرد در حزب سوسیال دموکرات شناخته میشد و این حزب جدید را عملاْ با ترکیبی از گرایشهای چپ و راست ایجاد کرد که به نوعی میتوان آن را حزبی با گرایش «چپ محافظهکار» دانست.
در ابتدای تأسیس، میزان کرسیهای این حزب در پارلمان حدود ۳ درصد بود اما هماکنون پس از گذشت ۶ ماه با رشدی خیرهکننده به حدود ۹ درصد رسیده است. این رشد نشان از احتمال افزایش بیشتر محبوبیت حزب در آینده است.
سیاستهای داخلی و خارجی این حزب از بسیاری دیگر از احزاب متفاوت است و باعث شده تا اقشار جدیدی را از چپ و راست به خود جذب کند. حزب در سیاست فرهنگی محافظهکارانه، در سیاست اقتصادی چپ و در سیاست خارجی ضدامپریالیستی است.
خطمشی حزب در حوزه سیاست داخلی
حزب با روش پوپولیستی به دنبال جذب آراء از هر دو قشر چپ و راست است که باعث شده سیاستهای اقتصادی چپگرایانه و سیاستهای فرهنگی راستگرایانهای را اتخاذ کند. اما میتوان مهمترین دلیل رشد این حزب را آشکار شدن در مقام اپوزوسیون و رد برخی سیاستهای دست و دلبازانه در رابطه با غیرآلمانیها، چه مهاجرین و چه اوکراینیها، دانست.
این حزب با اختصاص بخش زیادی از بودجه به هدف حفاظت از محیط زیست و نگهداری مهاجران مخالف است و معتقد است که باید تلاش بیشتری برای «ادغام» مهاجران انجام داد. این حزب همچنین خواهان افزایش حداقل حقوق و حقوق بازنشستگی است. از جمله دیگر دلایل برجسته شدن این ائتلاف، گرایشهای ضدنخبگانی است که موجب شده تا تودههای بیشتری از مردم که مخالف نخبگان حاکم بر سیاست و اقتصاد هستند، به این حزب متمایل شوند.
خطمشی حزب در حوزه سیاست خارجی
از گرایش های مهم حزب در حوزه سیاست خارجی یکی الگوگیری از صدراعظم ویلی برانت است. صدراعظم برانت در دوران تصدیاش خطمشی «سیاست جدید شرقی» را معرفی کرد که به معنای تعامل و تنشزدایی با شرق و توازن منافع و همزمان اتحاد با غرب و آمریکا بود.
دیگری و شاید مهمترین گرایش سیاست خارجی این حزب، مخالفت با حمایت از جنگ اوکراین است. سیاست خارجی این حزب مبتنی بر مخالفت شدید با افزایش بودجه نظامی و حضور سربازان آلمانی در دیگر کشورها و همینطور تلاش به جهت گسترش معاهدات خلع سلاح هستهای و امنیت دستهجمعی است. این حزب معتقد به تفاوت منافع آلمان و آمریکا در برخی موضوعات است و همینطور رویای یک اروپای دموکراتیک و مستقل از آمریکا و روسیه را در سر میپروراند که اتحادیه اروپا قطبی مجزا باشد نه تحت فرمان آمریکا.
به طور کلی در صورتی که وضعیت اقتصادی آلمان به همین شکل بماند و افق روشنی هم پیرامون جنگ اوکراین دیده نشود، قدرت این حزب رو به افزایش میرود و احتمال دارد ایرانی-آلمانیهای بیشتری نیز به این حزب بپیوندند چرا که وضعیت اقتصادی کنونی فشار بیشتری به این قشر در آلمان آورده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0