کد خبر : 52920
تاریخ انتشار : جمعه 1 دی 1402 - 14:22

افشای رانت بانک‌ها به فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی

افشای رانت بانک‌ها به فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی
رانت تسهیلات بانکی و تبلیغات کلان در فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی تیشه به ریشه فروشگاه‌های کوچک می‌زند.

به گزارش اطلاع با ما به نقل از روزنامه قدس در گزارشی نوشت: رانت تسهیلات بانکی و تبلیغات کلان در فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی تیشه به ریشه فروشگاه‌های کوچک می‌زند.
سال‌هاست در کلانشهرها با مال‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ مواجهیم، فروشگاه‌هایی که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می‌توان در آن‌ها یافت؛ شاید زندگی شهری و گسترش مدرنیته ما را ناگزیر از ایجاد و استفاده چنین فروشگاه‌هایی کند، اما باید به ‌این نکته هم توجه کرد که ایجاد این فروشگاه‌ها چه ضربه‌ اقتصادی را در کنار تمام رفاهیاتی که به‌دنبال دارند، به ‌جامعه می‌زند.

قیمت گذاری دستوری رانت زا است/ خصوصی سازی های از اهداف اصلی منحرف شد

پژوهشگران حوزه سیاست‌گذاری و مدیریت سازمان‌های صنفی معتقدند گسترش بی‌رویه این فروشگاه‌ها به ‌مرور منجر به ‌جمع شدن صنوف خرد و افزایش کارگران و کاهش استقلال مالی آنان می‌شود، بنابراین به‌نظر می‌رسد درخصوص نحوه فعالیت و گسترش این فروشگاه‌ها باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری صورت گیرد. چند سالی است علاوه بر هایپرمارکت‌ها، با پدیده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی هم مواجهیم، فروشگاه‌هایی که در سایه تبلیغات تلویزیونی و شهری و با شعارهای فریبنده‌ای چون «می‌ری می‌گردی، ولی برمی‌گردی»، «چون خوش‌قیمت‌های بازار پیش ماست»، «بگرد، قیمت بگیر و مقایسه کن» و غیره در حال سایه‌اندازی بر صنوف خرد هستند؛ صنوفی که سال‌های سال است در کنار مردم و در محله‌ها در حال فعالیت‌اند. این رویه سبب شده صنف لوازم خانگی ضمن انتقاد از شرایط موجود، نسبت به‌نتایج این وضعیت به ‌مسئولان هشدار دهد، هشداری که در صورت نادیده گرفتن ممکن است همان بلایی را که هم‌اینک بر سر بقالی‌های محلی آورده، در آینده نه‌چندان دور بر سر صنف لوازم خانگی و دیگر صنوف هم بیاورد.

ایجاد رکود در فروشگاه‌های خرد

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران ازجمله افرادی است که معتقد است ایجاد فروشگاه‌های بزرگ، اصناف خرد لوازم‌خانگی، مبلمان و حتی باربرها را دچار مشکل کرده است و همین امر سبب شده اصناف خرد در رکود بالایی به سر ببرند. وی در گفت‌وگو با قدس بر ضرورت داشتن برنامه‌ریزی توسط دولت پیش از ایجاد کسب‌وکارهای نوین تأکید و تصریح کرد: پرسشی که مطرح است اینکه چرا تمام تسهیلات بانک‌ها به ‌سمت این نوع کسب‌وکارها سوق داده شده و در مقابل کسب‌وکارهای کوچک که همیشه حامی تولید و تولیدکننده بودند باید از بین بروند. متأسفانه در سال‌های اخیر تمام تسهیلات بانکی به‌جای اینکه به‌سمت تولید هدایت شوند، به ‌سمت فروشگاه‌های بزرگ سوق داده شده‌اند.

برچسب ها :بانک ، لوازم خانگی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.