حضور حمید نوری در دادگاه منافقین/ قاضی: کشورهای میزبان متهمین را مسترد کنند
به گزارش اطلاع با ما به نقل از ایسنا، در جلسه امروز دادگاه حمید نوری حضور دارد.
حمید نوری درباره ارزیابی برگزاری دادگاه منافقین در دادگاههای انقلاب در جمع خبرنگاران گفت: من در ابتدا ابراز تاسف خودم را در برگزاری دیرهنگام این دادگاه اعلام میکنم که چرا بعد از ۴۰ سال این دادگاه برگزار میشود اما بسیار خوشحال هستم.
وی افزود: من پنج سال توسط شکایت همین سازمان جهنمی منافقین به عنوان مجرم در زندانهای انفرادی سوئد بودم اما الان در کشور خودم و در دادگاههای خودمان به عنوان شاکی علیه همین سازمان جهنمی که به مدت ۴ سال و نیم به طور غیر قانونی در زندانهای انفرادی بودم حالا به عنوانشاکی حضور دارم و این خیلی معنای خاص خود را دارد.
در ابتدای هجدهمین جلسه دادگاه منافقین، قاضی دهقانی گفت: این دادگاه که تجلی اراده جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه همه جانبه علیه تروریسم است، به دبیر کل سازمان ملل و دفتر مبارزه با تروریسم اعلام می کنم که جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه و رییس قوه قضاییه نیز در راستای ایجاد یک رژیم کامل برای مبارزه با تروریسم و مقابله با آن و متناسب با قطعنامه ۱۳۷۳ شورای امنیت، اراده قانونی و جدی برای مبارزه با تروریسم دارد.
وی افزود: امروز نظر به تهدید صلح و عدالت در دنیا از سوی سازمانهای تروریستی و تروریست شکل گرفته در دولتها یک تهدید جدی نسبت به صلح بوجود آمده است. از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم بدنبال ایجاد یک رژیم بین المللی منطبق بر قوانین است و نظر به اینکه پشتیبانی و تامین مالی و آموزش و میزبانی متهمان تروریست براساس پروتکلهای بین المللی ممنوع است، اینجانب خطاب به دبیر کل سازمان ملل و گزارشگران آن اعلام میکنم از شورای امنیت در مقابله با تروریستم انتظار این را دارد که کشورهای میزبان تروریسم برای استرداد و محاکمه متهمان جرایم تروریستی بر اساس منشور و قطعنامه ۱۳۷۳ همکاری کرده و متهمان را به ایران مسترد کنند و یا خود به محاکمه آنان براساس اتهامات تروریستی بپردازند.
قاضی دهقانی افزود: جمهوری اسلامی ایران مانند ایالات متحده آمریکا به بهانه مقابله با تروریسم حاکمیت و مرزهای ملی را نقض نمیکند و استاندارد دوگانه نمیسازد بلکه با شیوه قضایی و قانونی مبارزه و مقابله با تروریسم را پیگیری میکند.
وی ادامه داد: ملت بزرگ ایران بزرگترین قربانی تروریسم است و جمهوری اسلامی ایران برای گسترش صلح همه کشورهای میزبان این تروریستهای بینالمللی را دعوت میکند تا آنها را به ایران بازگردانند.
در اولین جلسه دادگاه در ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲، نماینده دادستان، اتهامات ۴ نفر از متهمان پرونده یعنی تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین) متهم ردیف اول، مسعود رجوی متهم ردیف دوم، مریم قجر عضدانلو (رجوی) متهم ردیف سوم و مهدی ابریشمچی متهم ردیف چهارم پرونده را قرائت کرد.
در جلسه دوم دادگاه در ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲، کیفرخواست متهمان ردیف ۵ تا ۲۳ پرونده اعم از زهره اخیانی، فهمیه اروانی، مهدی براهی، مژگان پارسایی، زهرا مریخی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی، مهدی خدایی، عباسعلی داوری فیضی پورآذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، مسعود طریقت، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمیان، محسن سیه گلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم قرائت شد.
در جلسه سوم دادگاه در ۵ دی ماه ۱۴۰۲، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان ردیف ۲۴ تا ۳۳ اعم از ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلناز جواهری ساعتچی، مهربان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی و نیکو خائفی اشکذری را قرائت کرد.
در چهارمین جلسه در ۱۲ دی ۱۴۰۲، نماینده دادستان، قبل از قرائت ادامه کیفرخواست به تشریح جنایات گروهک تروریستی منافقین پرداخت.
در پنجمین جلسه دادگاه در ۱۹ دی ماه ۱۴۰۲، کیفرخواست متهمان ۳۴ تا ۴۲ پرونده قرائت شد.
در ششمین جلسه دادگاه در ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۴۳ تا ۷۰ قرائت شد.
در هفتمین جلسه دادگاه در ۳ بهمن ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۷۱ تا ۸۹ قرائت شد.
در هشتمین جلسه دادگاه در ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۹۰ تا ۱۰۵ به همراه عناوین اتهامی متهمان و اسامی شکات قرائت شد.
در نهمین جلسه دادگاه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ نماینده دادستان به ادامه قرائت کیفرخواست پرداخت.
در دهمین جلسه دادگاه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲، نماینده دادستان گفت: هویت این گروهک (منافقین) سلاحش است که در لوگوی آنها تجلی دارد.
در یازدهمین جلسه دادگاه ۴ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، قاضی دهقانی به وکیل این سازمان تذکر داد که سر وقت در جلسات دادگاه حاضر شود.
در دوازدهمین جلسه دادگاه در ۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ، قاضی دهقانی گفت: میزبانی از متهمان پروندههای تروریستی جرم است.
در سیزدهمین جلسه دادگاه در ۸ خردادماه ۱۴۰۳، یکی از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، روایتهایی از شکنجههای منافقین را مطرح کرد.
در چهاردهمین جلسه دادگاه در ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، قاضی دهقانی گفت: ایرانیان خارج از کشور هم میتوانند از سازمان مجاهدین شکایت کنند.
در پانزدهمین جلسه دادگاه در ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳، قاضی دادگاه گفت: به کشورهایی که میزبان متهمان این پرونده هستند تذکر میدهیم، میزبانی از این متهمان برابر کنوانسیونهای بین المللی مبارزه با تروریسم، جرم محسوب میشود.
در شانزدهمین جلسه دادگاه در ۲۳ مردادماه سال جاری، حجت الاسلام والمسلمین صداقت کارشناس فقهی با بیان اینکه امام خمینی (ره) با منافقین با رأفت اسلامی برخورد کرد، گفت: در آن زمان هیئتهای سه نفر در هر استانی برای تعیین تکلیف این افراد تشکیل شد، طبق حکم فقه و قانون تمام این افراد باید اعدام میشدند اما با کمک این هیئتها هزاران نفر رهایی پیدا کردند و مورد عفو قرار گرفتند.
در هفدهمین جلسه دادگاه در 20 شهریورماه سال جاری، قاضی دادگاه دستور توقیف اموال متهمین این پرونده را صادر کرد.
این پرونده ۱۰۴ متهم حقیقی و یک متهم حقوقی (تشکیلات گروهک منافقین) را دارد.
برچسب ها :حمید نوری ، دادگاه منافقین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0