نرخ موثر مالیاتستانی در بنگاههای اقتصادی کمتراز ۶ درصد است
به گزارش اطلاع با ما به نقل از تسنیم، بنگاههای اقتصادی – محمد هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی، گفت: 5 میلیارد صورت حساب از طریق 211 هزار مودی حقیقی و حقوقی صادرشده است.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی در شاخصهای مختلف رشد قابل توجهی در درآمدهای مالیاتی تجربه کرده است. البته این سوال همیشه مطرح است که رشد این درآمدهای همیشه باید پایدار و با کیفیت باشد. برای اینکه نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران افزایش پیدا کند میبایست یک سری اقتضائات زمانه را هم در نظر بگیریم.
هنوزم هم عدهای میگویند”چراباید مالیات بدهیم؟ “
رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: به طور مثال هنوز در جامعه این سوال مطرح است که “اصلا من برای چه باید مالیات پرداخت کنم؟ ” یا بارها شده میگویند که “مگر ما نفت نداریم چرا باید درآمد مالیاتی داشته باشیم؟ ” یا برخیها هم میگویند “مالیات میدهیم که به جیب حقوق بگیران دولتی برود. ”
سبحانیان در نشست تبیین افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در تولید ناخالص داخلی، تاکید کرد: من به عنوان مجری قوانین مالیاتی باید جامعه را نسبت به درآمدهای مالیاتی آگاه سازی کنم و به سوالاتی که مطرح میشود پاسخگو باشم. ما در امسال یک روشی را که قانون برایمان تعریف کرد اجرایی کردیم، یعنی مالیات را نشان دار کردیم و یک درصد از درآمدهای مالیاتی را که رقم 12 هزار میلیارد تومان بود با تصمیم گیری خود مالیات دهندگان هزینه طرحهای عمرانی کردیم که خودشان انتخاب کرده بودند. همین موضوع یکی از شفافیتها برای اعلام هزینه کردهای مالیاتی در اولین قدم بود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته بیش از 55 درصد از هزینههای جاری کشور را از طریق درآمدهای مالیاتی تامین کردیم.
وی ادامه داد: جامعه متصور میشود که درصدهای مالیاتی کشور ما بسیار بالاست در صورتی که چنین چیزی نیست. درصورتی که در بررسیها نرخ موثر مالیات ستانی در بنگاههای اقتصادی ما کمتر از 6 درصد است. اما تصور جامعه این نیست و بر اساس همین ما در قوانین مالیاتی آنقدر این نرخها را به تدریج شامل تخفیفی میکنیم که نرخ موثر مالیاتی به شدت پایین میآید.
سبحانیان میگوید: در بحث ساماندهی معافیتهای مالیاتی تقریبا در نظام اجرا، قانون گذاری و حتی نظارت ما کسی را نداریم که مخالف باشد. اما زمانی که به مجلس میرویم و طرحی را ارائه میکنیم حتی یک بند آن هم به تصویب نخواهد رسید این را در تجارب قبلی هم دیدیم.
صدور اظهارنامههای پیش فرض موفقیت آمیز بود
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هدف ما در نظام مالیاتی ستانی، حرکت به سمت دخالت سیستم به جای ممیز محوری است و صدور اظهارنامههای مالیاتی پیش فرض که امسال کلید خورد توانستند این موضوع را محقق کنند. ما توانستیم اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال گذشته را در اختیار مودیان مالیاتی قرار بدیم و با تایید آنها آن را اعمال و مالیات ستانی کنیم. تجربهای که درهیچ جای دنیا با تایید مودی اتفاق نمیافتد. 112 درصد رشد درآمدهای مالیاتی نسبت به سال گذشته از طریق دریافت اطلاعات و بررسی سامانهای دادهها اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: هم اکنون با دادههای با کیفیت سنجش و اخذ مالیات انجام میشود شرایط را خوب شروع کردیم، اما هنوز به نقطه هدف خود بسیار فاصله داریم و باید به این نقطه برسیم که دیگر سلیقه محوری و ممیزی در سیستم مالیات ستانی، دخیل نباشد.
وی افزود: نکته دیگری که ما بر آن تاکید داریم اینجاست که برویم سراغ دانه درشتهایی که از مالیات به حقه پرداخت کردن، فرار میکنند و این فشار را برای ایجاد عدالت مالیاتی روی آنها بگذاریم.
سبحانیان در پایان تاکید کرد: اجرای سامانه مودیان در بررسیها به ما بسیار کمک کرده و ما با همکاری بانک مرکزی و شناسایی حسابهای غیرتجاری که فعالیت تجاری انجام میدهند جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی را گرفته ایم.
برچسب ها :بنگاه های اقتصادی ، مالیات ستانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0