کد خبر : 34054
تاریخ انتشار : شنبه 20 آبان 1402 - 23:07

چالش حقوق کارگران: بررسی فاصله میان درآمد و نیازهای معیشتی

چالش حقوق کارگران: بررسی فاصله میان درآمد و نیازهای معیشتی

به گزارش اطلاع با ما ،تحت عنوان “چالش‌های حقوق کارگران: فاصله میان درآمد و سبد معیشتی” می‌توان به چالش‌هایی که حقوق کارگران را روبرو می‌کند، اشاره کرد. با توجه به اطلاعات ارائه شده، نمایانگر این است که حقوق کارگران تنها ۴۰ درصد از هزینه‌های معیشتی خود را پوشش می‌دهد. همچنین، نکاتی مانند نرخ‌های حقوق و

به گزارش اطلاع با ما ،تحت عنوان “چالش‌های حقوق کارگران: فاصله میان درآمد و سبد معیشتی” می‌توان به چالش‌هایی که حقوق کارگران را روبرو می‌کند، اشاره کرد. با توجه به اطلاعات ارائه شده، نمایانگر این است که حقوق کارگران تنها ۴۰ درصد از هزینه‌های معیشتی خود را پوشش می‌دهد.

همچنین، نکاتی مانند نرخ‌های حقوق و دستمزد، نیازمندی‌های اساسی که حقوق آن‌ها نمی‌تواند پوشش دهد، و همچنین مسائلی از قبیل قراردادهای موقت و نداشتن امنیت شغلی از موضوعات مهمی است که نیازمند توجه و اقدام می‌باشد. رعایت حقوق و امنیت اجتماعی کارگران نقش مهمی در بهبود راندمان کاری و بهره‌وری اقتصادی دارد و می‌تواند به نفع کشور باشد.

در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که در بخش‌های مختلف خدماتی و تولیدی و … کار می‌کنند. کارگران همانند دیگر قشر‌های جامعه از همان ابتدای انقلاب پای کار کشور بوده و در تمام سختی‌ها و شیرینی‌ها، پستی‌ها و بلندی‌ها در کنار مردم گام برداشته‌اند.

کارگران در زمره اقشاری هستند که در تلاطم‌های اقتصادی، گرانی و رکود تورمی بسیار متضرر شده اند. قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌دانند، اما در زمان تصمیم‌گیری‌ها، همواره آخرین توجهات به آنان معطوف شده است.

ریشه مشکلات کارگری را می‌توان در دو زمینه دید، نخست از دیدگاه تصمیمات دولتی و ساختار اقتصادی یعنی به نوعی عامل بیرونی و دوم ساختار جامعه کارگری و صنفی یا به عبارت دیگر عامل درونی؛ عامل درونی عدم داشتن تشکل قوی کارگری می‌باشد و عامل بیرونی نگاه و تفکر دولتی است که هنگام تعیین دستمزد باز هم زورش به کارگر می‌رسد.

علی رغم اینکه طی چند ماه گذشته کارگران نسبت به دستمزد اعتراضاتی داشتند، اما مورد توجه مسئولان قرار نگرفت.

چندی پیش علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار درباره اینکه حقوق و دستمزد با خط فقر فاصله دارد افزود: هرساله یک نرخ مشخص برای سبد معیشتی مشخص می‌کنیم که این سبد برای سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود. حدود ۶۴ درصد آن با دستمزد ۱۴۰۲ پوشش داده می‌شود. عدد و رقم دستمزد هرساله در شورای عالی کار به صورت سه جانبه با توجه شرایط حاکم بر بازار کار و اقتصاد بنگاه‌های مختلف تعیین می‌شود. درسال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ عددی که به توافق رسیده‌ایم بیش از ۶۰ درصد سبد را پوشش می‌دهد و از تمام نرخ‌هایی که سال‌های قبل مشخص شده بود، بیشتر بود. ان شاالله برای سال جدید تصمیم بهتری بگیریم.

برچسب ها :حقوق کارگران ، معیشت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.