آیا حزب الله به قول خود عمل خواهد کرد یا همچنان تسلیحات خود را حفظ میکند؟
به گزارش اطلاع با ما آیا حزب الله به قول خود عمل خواهد کرد- در روزهای اخیر، اسرائیل به طور گستردهای اقدام به ترور از طریق پیجرها و هدف قرار دادن فرماندهان ارشد حزبالله کرده است. تشدید تنش در مرزهای اسرائیل و لبنان با هدف جدید «بازگرداندن ساکنان شهرکهای شمالی» به خانههایشان صورت گرفته است. با این حال، سید حسن نصرالله تسلیم نمیشود. او در سخنرانی ۲۹ شهریور خود، تهدیدات بیشتری علیه شمال اسرائیل مطرح کرد. نصرالله با وجود اذعان به پیشرفتهای فناوری اسرائیل، از عقبنشینی امتناع ورزید و هشدار داد که «هیچ تشدید تنش نظامی، هیچ کشتار، هیچ ترور و هیچ جنگی نمیتواند ساکنان را به مرز شمال بازگرداند».
با وجود درخواستها برای ورود همهجانبه، هنوز تصمیم اسرائیل برای آغاز یک جنگ تمامعیار یا تهاجم زمینی اتخاذ نشده است. چنین تصمیمی میتواند آسیب زیادی به اسرائیل و زیرساختهای غیرنظامی آن وارد کند، بهویژه اگر حزبالله موشکهای پیشرفته خود را شلیک کند. به نظر میرسد اسرائیل مصمم است حزبالله را تحت فشار قرار دهد تا راهبرد خود را تغییر دهد و درگیری به خاطر عدم تحقق آتشبس در غزه را بازنگری کند.
در آغاز جنگ، هدف حزبالله و ایران بهرهبرداری از هر راهحل سیاسی یا دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ اسرائیل و حماس در غزه بود. اما در این مسیر، آنها موفق شدند به یک دستاورد بیسابقه دست یابند: انتقال منطقه حائل از جنوب لبنان به شمال اسرائیل. حدود ۶۰,۰۰۰ اسرائیلی همچنان آواره داخلی هستند و حزبالله این موضوع را به عنوان بزرگترین پیروزی تاریخ خود علیه اسرائیل به حوزه انتخابیه خود اعلام کرده است. این مسئله باعث شده که بازگشت به وضعیت قبلی بسیار دشوار شود.
واکنش به تشدید تنش اسرائیل نیازمند توجه حزبالله به دو نکته است:
نخست، این گروه بدون یک سیستم ارتباطی مناسب نمیتواند به خوبی در زمینه هدفگیری و تدارکات عمل کند. لبنان به دلیل وسعتش نیاز به یک سیستم ارتباطی کارآمد دارد تا توانایی نظامیاش حفظ شود.
دوم، حزبالله هنوز متوجه عمق نفوذ اطلاعاتی اسرائیل در خود نشده است و بنابراین لازم است تا در ابتدا میزان نفوذ را شناسایی کند. طبق گزارشها این گروه در حال بررسی تک تک تجهیزات الکترونیکی خود است و نگران است که خودروها، موتورسیکلتها و حتی کارخانههای موشکهای پیشرفته به دام تله انفجاری افتاده باشد.
در مقابل جنگی مشابه جنگ سال ۲۰۰۶ ممکن است آسیبهای جدی به اسرائیل وارد کند بدون اینکه تهدید حزبالله را از بین ببرد. علاوه بر این، چنین جنگی میتواند منجر به انزوای بینالمللی بیشتر و تلفات غیرنظامی بیشتر در هر دو طرف شود و همچنین خطر وقوع جنگ منطقهای از چند جبهه را افزایش دهد.
بهترین سناریو تا رسیدن به یک راهحل بلندمدت برای اسرائیل این است که حزبالله آتشبس جداگانهای را نسبت به جنگ غزه بپذیرد. پیامهای دیپلماتیک از سوی ایالات متحده و متحدانش باید بر این هدف متمرکز شود و حزبالله را تحت فشار قرار دهند تا دو جبهه را از هم جدا کند. برای ایران و حزبالله هیچ چیز مهمتر از داراییهای نظامی،به ویژه موشکهای دقیق آنها، نیست. تلاشهای دیپلماتیک ایالات متحده باید در جهت بهرهبرداری از آسیبپذیری حزبالله باشد. علاوه بر اجبار این گروه به پذیرش آتشبس جداگانه، مذاکرات باید بر جلوگیری از یک جنگ تمام عیار متمرکز شوند تا ساکنان هر دو طرف بتوانند به خانههایشان بازگردند و روایتهای حزبالله و ایران درباره پیروزی و مقاومت تضعیف شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0