کد خبر : 132859
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 شهریور 1403 - 10:04

پاسخ نتانیاهو به آیزنکوت و گانتز: دخالت موقوف

پاسخ نتانیاهو به آیزنکوت و گانتز: دخالت موقوف
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به اظهارات دو مقام مستعفی کابینه جنگی درباره جنگ غزه پاسخ داد.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از فارس، نتانیاهو در پاسخ به اظهارات «بنی گانتز» و «گادی آیزنکوت»، دو عضو سابق کابینه جنگی از آنها خواسته که دخالت در مسائل جنگ غزه را متوقف کنند.

آیزنکوت و گانتز ساعاتی قبل‌تر اعلام کردند که قصد دارند به بیان حقایق جنگ غزه بپردازند. اظهارات آنها قرار بود در واکنش به ادعاهای روز گذشته بنیامین نتانیاهو مطرح شود. نتانیاهو روز گذشته در یک کنفرانس خبری مدعی شده بود که چنانچه با حماس توافق کند محور فیلادلفیا به حماس واگذار خواهد شد. او مدعی شده بود که این کریدور شریان حیاتی حماس برای انتقال سلاح به داخل غزه است. آیزنکوت در نشست خبری امشب با بنی گانتز تصریح کرد که اسرائیل در بدترین موقعیت از زمان تأسیس خود قرار گرفته و به هیچ یک از اهداف خود در جنگ غزه دست پیدا نکرده است. او همچنین با بیان اینکه «نتانیاهو بنا به دلایل سیاسی و شخصی تصمیم گرفته توافق منعقد نشود» وی را به دروغگویی به اسرائیلی‌ها متهم کرد. گانتز هم در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: به هر قیمتی شده باید گروگان‌ها را بازگردانیم، تسلط بر محور فیلادلفیا امری مهم است اما وجود برج‌های مراقبتی کافی نیست و اهدافی آسان و در دسترس خواهد بود.وی گفت: باید به سمت انتخابات زودهنگام حرکت کنیم تا کابینه‌ای تشکیل شود که نماینده مردم اسرائیل باشد.طبق گزارش تایمزاسرائیل، دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای در پاسخ به این دو مقام سابق گفته که آنها باید دخالت را متوقف کنند و اسرائیل بدون حضور آنها در کابینه جنگی عملکرد خوبی داشته است. آیزنکوت و گانتز بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در 7 اکتبر به کابینه ائتلافی نتانیاهو پیوسته بودند اما چند ماه پیش در اعتراض به مدیریت او در جنگ از سمتشان استعفا دادند.

دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای به موفقیت‌های ادعایی اسرائیل بعد از خروج این دو از کابینه جنگی پرداخته است. در این بیانیه از هدف قرار دادن ادعایی «محمد ضیف»، فرمانده شاخه نظامی حماس، حذف فواد شکر، از فرماندهان حزب‌الله، حمله پیش‌دستانه ادعایی به حزب‌الله و حمله به انصارالله یمن به عنوان دستاوردهای ارتش رژیم بعد از خروج آیزنکوت و گانتز اشاره شده است. دفتر نتانیاهو گفته است: «هر کسی که به پیروزی و بازگرداندن گروگان‌ها کمک نمی‌کند نباید مانع‌تراشی کند.»ادعاهای نتانیاهو در حالی مطرح شده که تل‌آویو در روزهای گذشته صحنه تظاهرات‌های گسترده علیه سیاست‌های او در جنگ غزه بوده است. جنگ در غزه از 333 روز پیش آغاز شده و به شهادت بیش از 40 هزار فلسطینی و زخمی شدن ده‌ها هزار نفر دیگر منجر شده است.جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
رژیم اسرائیل تا کنون نتوانسته است اهداف خود را در این جنگ محقق کند. نتانیاهو نابودی کامل حماس و آزادی اسرا از غزه را به عنوان اهداف جنگی خود در غزه تعیین کرده است. ادعاهای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها با تردیدهای گسترده حتی از سوی سیاستمداران و محافل داخلی در فلسطین اشغالی روبرو شده است. یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی چند هفته پیش وعده‌های نتانیاهو برای «پیروزی کامل بر حماس» را «یاوه‌سرایی» توصیف کرده بود. مخالفان نتانیاهو معتقدند که حماس ایدئولوژی است و امکان حذف آن از صحنه غزه وجود ندارد. علاوه بر این، به گفته کارشناسان مسائل نظامی ساختار حماس به گونه‌ای طراحی شده که در برابر تلاش‌ها برای حذف این گروه مصونیت داشته باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.