کد خبر : 52305
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 آذر 1402 - 12:25

دومین كنفرانس و نمایشگاه «پتروتِك» در صنعت نفت برگزار شد

دومین كنفرانس و نمایشگاه «پتروتِك» در صنعت نفت برگزار شد
دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت (پتروتِک) همزمان با هفته پژوهش برگزار شد.

به گزارش اطلاع با ما ، دومین رویداد پتروتک روز سه‌شنبه (۲۸ آذرماه) با همکاری همه ارکان زیست‌بوم فناوری و با مشارکت و حمایت معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، پارک توسعه علم و فناوری و همچنین شرکت های اصلی و تابعه وزارت نفت به میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

این رویداد سه روزه با حضور علی آقامحمدی، رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، معاونین وزیر و مدیران عامل شرکت های اصلی و فرعی، مدیران ارشد و کارشناسان حوزه پژوهش وزارت نفت و با پیام جواد اوجی، وزیر نفت آغاز به کار کرد. در ادامه این رویداد پنل های تخصصی شرکت ها در حوزه های مختلف برگزار و قراردادها و تفاهم نامه هایی به ارزش بیش از هزار میلیارد تومان میان صنعت نفت با شرکت های دانش بنیان به امضا رسید.

پیام وزیر نفت به دومین رویداد پتروتک

وزیر نفت در پیام خود به این رویداد خاطر نشان کرد؛ در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی مبنی بر رشد تولید در بستر اقتصاد دانش‌بنیان؛ حمایت از گسترش پژوهش، توسعه فناوری و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت رویکرد اولویت‌دار وزارت نفت دولت سیزدهم بوده که با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.

به گفته وزیر نفت، عملکرد وزارت نفت در پشتیبانی از بومی‌سازی تجهیزات، دانش‌های فنی، محصولات و تولیدات ساخت بار اول و کسب رتبه اول حمایتی در این زمینه برای دومین سال پیاپی بیانگر تلاش شبانه‌روزی، نوآوری‌ها و ابتکارات عملیاتی همه کارکنان خدوم صنعت نفت و ارکان زیست‌بوم نوآوری و فناوری مرتبط با این صنعت جهت کاهش وابستگی‌ها، کاهش خام‌فروشی و ارزش‌آفرینی برای ایران اسلامی در شرایط تحریم‌های ظالمانه است.

وی افزود: برنامه‌های مرتبط با افزایش تولید پایدار نفت و گاز، صدور خدمات فنی – مهندسی و محصولات دانش‌بنیان، ارتقاء و کیفی‌سازی فناورانه محصولات پالایشگاهی، توسعه فناوری‌های زنجیره پایین‌دست صنعت پتروشیمی، تسهیل حضور شرکت‌های توانمند ایرانی در پروژه‌های فراسرزمینی، تسهیل شرایط حمایتی از ریسک‌های مرتبط با توسعه و نفوذ فناوری‌های مورد نیاز در دو سال گذشته محقق شده و حمایت مداوم و استمرار این برنامه‌ها از اهداف کلان وزارت نفت است.

اوجی تاکید کرد: برگزاری این رویداد در هفته پژوهش فرصت مناسبی برای بحث و تبادل نظر ارکان زیست‌بوم نوآوری و فناوری وزارت نفت و فعالان این حوزه در شبکه دانش‌بنیانی برای کمک به ترسیم آینده پیش رو و شکل‌دهی آن متناسب با نیازهای حال و آینده است. اینجانب ضمن تبریک هفته پژوهش و قدردانی از تمامی فعالان عرصه علم، فناوری و نوآوری صنعت نفت مشارکت هرچه بیشتر نخبگان و خبرگان عرصه علم و صنعت در توسعه فناوری‌های مورد نیاز این صنعت عظیم را که پیشران اقتصاد کشور است خواستارم.

آقامحمدی: استقلال بودجه‌ای صنعت نفت یک الزام است

رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در آیین رسمی گشایش دومین همایش و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت (پتروتِک) با بیان اینکه یکی از شاخص‌هایی که مقام معظم رهبری خواستار آن است رشد ۸ درصد اقتصادی است، گفت: این رقم یک الزام است نه انتخاب و کشور برای پویایی ناچار به داشتن نرخ رشد بالا است.

علی آقامحمدی افزود: نرخ رشد جمعیت نیز یک الزام است و مهم‌ترین منبع برای داشتن یک جمعیت ثروتمند، نفت و گاز است.

وی با اشاره به اینکه حرکت جهانی برای از دور خارج کردن انرژی فسیلی در حال انجام است، گفت: تولید حداکثری و صیانتی نفت و گاز یک امر الزام‌آور برای کشور است.

آقامحمدی با بیان اینکه همه جزئیات رسیدن به تولید روزانه ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت بررسی شده است، افزود: در گام نخست در برنامه هفتم توسعه تولید ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه جزء برنامه‌های شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است و در تولید گاز نیز باید افزایش ۵۰ درصدی داشته باشیم.

رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: نفت را نباید معطل بودجه کرد. جایگاه نفت روشن است و باید به نفت استقلال بدهیم.

آقامحمدی با بیان اینکه جمعیت ایران به سمت پیری می‌رود و ما نمی‌توانیم جمعیتی پیر و فقیر داشته باشیم و منبع مهم برای رشد اقتصادی، توسعه ذخایر نفت و گاز کشور است، افزود: این مسئله در صورتی مطرح است که کشورهای دیگر به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ جای سوخت‌های فسیلی حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه کشور ایران به‌عنوان قطب انرژی در منطقه شناخته می‌شود، افزود: یک‌سوم رشد اقتصادی ایران باید با بهره‌وری در اقتصاد محقق شود و مهم‌ترین ظرفیت برای بهره‌وری، استفاده بهینه از نفت و گاز است که تحقق چنین هدفی به سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد دلاری نیاز دارد.

رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به سخنان معظم رهبری با بیان اینکه صنعت نفت باید دانش‌بنیان شود، اظهار کرد: ما در زمینه صنعت نفت نیازمند توسعه فناوری هستیم و بعضی از کشورهای منطقه از لحاظ استخراج فناوری‌ها در این حوزه گام‌هایی بلند برداشته‌اند.

زیدی‌فرد: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت بار اول

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در این آیین با بیان اینکه استفاده از فناوری و نوآوری باید اولویت صنعت نفت باشد، اظهار کرد: با توجه به تجربه موفق در نخستین همایش «پتروتِک» با موافقت وزیر نفت تصمیم گرفتیم این رویداد به‌صورت سالانه برگزار شود.

وحیدرضا زیدی‌فرد با اشاره به اینکه توسعه دانشگاه‌ها، پژهشگاه‌ها و مجموعه‌های فناور و نوآور دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری است، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت بار اول اولویت وزارت نفت است، به‌طوری که برای سال دوم نیز مقام اول را در استفاده و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در میان سایر دستگاه‌ها به‌دست آورده است.

وی شناسایی دقیق نیازهای فناورانه، استفاده از ظرفیت قانون ساخت بار اول و شناسایی چالش‌های ساخت بار اول را از جمله اقدام‌های وزارت نفت برشمرد و افزود: برای حل چالش‌های ساخت بار اول از ظرفیت صندوق فناوری استفاده کرده‌ایم.

زیدی‌فرد با بیان اینکه وزارت نفت هرگونه حمایتی را که بتواند از شرکت‌های دانش‌بنیان از لحاظ قانونی انجام می‌دهد، گفت: صدور چند هزار تجهیزات به ونزوئلا موفقیت بزرگی برای صنعت نفت بوده است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه تشکیل نهاد صدور گواهی کیفیت به تسهیل صادرات کمک می‌کند، اظهار کرد: در زمینه کاتالیست تقریباً به مرز خودکفایی رسیده‌ایم که این موضوع در پایان دولت سیزدهم به‌ ۱۰۰ درصد می‌رسد.

خجسته‌مهر: مدیریت قطب گازی ایران با هوش مصنوعی و فناوری دیجیتال

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت گفت: زمان کاهش مدت اجرا و افزایش تولید کالاهای راهبردی در صنعت نفت فرا رسیده است، اگر بتوانیم به این دو موضوع برسیم شاید بتوانیم بگوییم این صنعت به مفهوم دانش‌بنیان رسیده است.

محسن خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه باید میان شرکت‌های تولیدی و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط وجود داشته باشد، افزود: در رویدادهای علمی باید مباحث فناورانه جدید مطرح شود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی، نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور بیشترین سهم را دارد، همچنین در دو سال اخیر رشد ۶۰ درصدی در تولید نفت کشور رخ داده که این دستاورد حاصل برنامه‌ریزی در دولت سیزدهم در بخش نفت بوده است.

خجسته‌مهر استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال در صنعت نفت را یکی از حوزه‌های مهم فناورانه در این صنعت دانست و گفت: ما به‌دنبال افزایش تولید نفت از مخازن خود با هوش مصنوعی هستیم. امروز این علم در صنعت نفت کشور جزء علوم ناشناخته است و از این رو باید روی آن کار بیشتری کنیم.

وی با اشاره به امضای توافق‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای استقرار مرکز راهبردی مخازن دیجیتال نفتی و گازی تصریح کرد: قصد داریم ۱۵ میدان نفتی و گازی کشور را با هوش مصنوعی اداره کنیم. نخستین میدان در این زمینه که تفاهم‌نامه آن با دانشگاه صنعتی شریف امضا شده، میدان گازی پارس جنوبی است و می‌خواهیم قطب گازی ایران را در قالب هوش مصنوعی مدیریت کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور بحث بورسیه پژوهشی شهید تندگویان در هماهنگی کامل با وزارت علوم راه‌اندازی شده است. در قالب این بورسیه‌ها قراردادی ۳۶ ماهه با دانشجویان مقطع دکترا منعقد خواهد شد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه به‌زودی بورسیه دانشجویان مقطع دکترا شروع می‌شود، گفت: صنعت نفت چالش‌های فناورانه خود را از طریق سامانه‌ای که در سایت وزارت علوم مشخص شده، در اختیار داشجویان کل کشور قرار می‌دهد. برای شروع کار با ۱۵ دانشجوی دکترا قرارداد منعقد و هر ماه به آنها ماهانه ۱۵میلیون تومان حقوق پرداخت می‌شود.

رئیس جمهور به وزارت نفت رفت

وی با بیان اینکه در دو سال اخیر ۵۴ قرارداد به ارزش ۸۰ میلیون دلار در صنعت نفت امضا شده است،‌ افزود: سهم شرکت ملی نفت ایران با ۲۹ قرارداد ۲۹ میلیون دلار است که تا پایان سال ۴۰ میلیون دلار دیگر فقط به سهم این شرکت اضافه خواهد شد.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه حفاری مقاومتی‌ترین بخش صنعت نفت است، گفت: در این حوزه چالش‌های زیادی همچون پایین‌ بودن متراژ حفاری در مقایسه با میانگین جهانی و پایین‌ بودن نرخ نفوذ مته در سازند وجود دارد. در رویداد پتروتک پارسال چالش‌های حفاری مطرح شد که خوشبختانه ۲۳ پیشنهاد علمی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان به ما رسیده است.

خجسته‌مهر رسیدن به جهش تولید نفت و گاز در کشور را منوط به داشتن ناوگان حفاری قوی دانست و اظهار کرد: ما در سال‌های آینده به ۲۵۰ دستگاه دکل حفاری، حفاری ۲ هزار و ۴۰۰ چاه جدید، تعمیر ۲ هزار و ۴۰۰ چاه نفتی و گازی، نصب هزار و ۷۰۰ پمپ درون‌چاهی و ایجاد تأسیسات نمک‌زدایی به حجم یک میلیون بشکه نیاز داریم. اگر به‌دنبال رشد ۸ درصدی اقتصاد در کشور هستیم این رشد از مسیر صنعت نفت می‌گذرد.

وی گفت: هفته گذشته با همکاری دانشگاه صنعتی شریف نمودار نگار تولید (آرال‌تی) به بهره‌برداری رسید و آماده تحویل به صنعت نفت شد، برای نخستین بار همچنین از طریق بازگشایی اعتبارات اسنادی (ال‌سی) داخلی پول شرکت‌های دانش‌بنیان را به‌صورت قطعی و کامل پرداخت خواهیم کرد. هم‌اکنون بزرگ‌ترین چالش این شرکت‌ها معوقات مالی است.

شاهمیرزایی: معرفی ۲۰ طرح راهبردی پایین‌دست پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در دومین رویداد پتروتک با یادآوری اینکه پیش از انقلاب اسلامی ۶ مجتمع پتروشیمی به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن در کشور وجود داشت، افزود: امروز این ظرفیت به بیش از ۹۲ میلیون تن رسیده است که می‌توان آن را معجزه انقلاب اسلامی دانست.

مرتضی شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه تا پنج سال آینده همه ماشین‌آلات دوار این صنعت در داخل کشور بومی‌سازی خواهند شد، گفت: توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی از دیگر اهداف ما خواهد بود.

وی اظهار کرد: پارسال مجوز فعالیت ۱۹ طرح بلاتکلیف که سرمایه‌گذاران آن هیچ‌گونه اقدامی نداشتند، لغو شد و سهمیه خوراک آنها به دیگر طرح‌های تازه تخصیص یافت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: صنعت پتروشیمی کشور پارسال، ۱۶ میلیارد دلار ارز آوری برای کشور داشت و تلاش می‌کنیم امسال این رقم افزایش یابد. برای نخستین بار در ۶ ماه نخست امسال به‌منظور جلوگیری از خام‌فروشی و حمایت از واحدهای تولیدی، بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتبار داخلی محصولات پتروشیمی انجام شده است.

شاهمیرزایی گفت: ۲۰ طرح مهم پتروشیمی برای توسعه زنجیره ارزش افزوده پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری به هلدینگ‌های بزرگ کشور معرفی و پیشنهاد شده است.

کلانتری‌اصل: ۲۲ نشست تخصصی به‌منظور رفع چالش‌های فناورانه صنعت نفت

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در دومین کنفرانس پتروتک اظهار کرد: صنعت نفت کشور از گذشته تاکنون مورد تحریم و تهاجم کشورهای غربی و استکبار جهانی بوده است، از این رو تنها راه خودکفایی این صنعت ایستادن روی پای خود با تکیه بر شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی است.

عظیم کلانتری‌اصل برگزاری این رویداد علمی را فرصتی مناسب برای شناخت توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: امروز در این رویداد ۲۲ نشست تخصصی به‌منظور رفع چالش‌های فناورانه صنعت نفت کشور برگزار می‌شود.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت اظهار کرد: در حاشیه این رویداد چند قرارداد به ارزش هزار میلیارد تومان و ده‌ها توافق‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا خواهد شد.

امضای قراردادهای ساخت بار اول و تفاهم نامه های پژوهشی

همزمان با دومین رویداد پتروتک آیین امضای قراردادهای ساخت بار اول آشکارساز شعله، ساخت بار اول جریان‌سنج چندفازی، ساخت بار اول روتور GGT ، تکمیل و توسعه دانش فنی و تجاری‌سازی روغن‌های سنتزی، بیمه ضمانت‌نامه انجام تعهد دانش‌بنیان‌ها، قرارداد طرح بیمه مسئولیت کالا و تفاهم‌نامه گشایش اعتبار اسناد ریالی داخلی و دو تفاهم‌نامه پژوهشی شرکت نفت خزر به امضا رسید.

قرارداد ساخت بار اول آشکارساز شعله در طیف UV و IR مدل RSFL3100H بین شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و شرکت آسا اترس لیان امضا شد. این قرار داد بین احمد باهوش، مدیرعامل مجتمع گازی پارس جنوبی و محمدجواد سعیدی، مدیرعامل شرکت آسا اترس لیان امضا شد.

قرارداد ساخت بار اول جریان‌سنج چندفازی بین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت فناوران فراسنجش شریف امضا شد. این قرارداد بین علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و حسین نجات، مدیرعامل شرکت فناوران فراسنجش شریف امضا شد.

قرارداد تکمیل و توسعه دانش فنی و تجاری‌سازی روغن‌های سنتزی و گریس‌های خاص میان پژوهشگاه صنعت نفت، صنایع شیمیایی حلال پویان اراک و شرکت پترو ساخت چهلستون امضا شد. این قرارداد میان عظیم کلانتری‌اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، احسان لطفی، مدیر صنایع شیمیایی حلال پویان اراک و محمدرضا غروی، مدیرعامل شرکت پترو ساخت چهلستون امضا شد.

قرارداد ساخت بار اول روتور GGT توربین ۷Sulzer S بین شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و شرکت توسعه ماشین ایرسا امضا شد. این قرارداد بین ارسلان رحیمی، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران و سید سینا ابراهیمی، مدیرعامل توسعه ماشین ایرسا امضا شد.

استفاده از ظرفیت کارگروه ساخت بار اول معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به‌منظور دریافت مجوز جهت اجرای پروژه های ساخت بار اول در دوبخش بومی‌سازی و ساخت روتور GGT توربین ۷Sulzer S و بومی‌سازی تجهیز پیگ هوشمند برای بازرسی خطوط لوله از پارسال در دستور کار است که طبق اعلام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت، اکنون فرآیند امضای قرارداد آن انجام شد.

همچنین تفاهم‌نامه اجرایی گشایش اعتبار اسنادی ریالی داخلی بین صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و شرکت ملی نفت ایران امضا شد. این تفاهم‌نامه بین محمد روستا، مدیر مالی شرکت ملی نفت ایران و حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت کشور امضا شد.

شرکت نفت خزر نیز دو تفاهم‌نامه پژوهشی را با پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه‌ صنعت نفت امضا کرد. این تفاهم‌نامه بین عظیم کلانتری‌اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مسعود پارسی، مدیرعامل شرکت نفت خزر امضا شد.

گفتنی است در این رویداد، بیمه ضمانت‌نامه انجام تعهد دانش‌بنیان‌ها رو نمایی و قرارداد طرح بیمه مسئولیت کالا بین صندوق پژوهش فناوری صنعت نفت و بیمه اتکایی تهران رواک امضا شد. این قرارداد بین حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و اسماعیل داورپناه، مدیرعامل بیمه اتکایی تهران رواک امضا شد.

برچسب ها :پتروتِك ، نفت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.