کد خبر : 29363
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 آبان 1402 - 13:11

هزینه تولید قارچ کیلویی ۴۰ هزار تومان، قیمت عرضه به بازار ۱۰۰ هزار تومان

هزینه تولید قارچ کیلویی ۴۰ هزار تومان، قیمت عرضه به بازار ۱۰۰ هزار تومان
سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت قارچ در کشور گفت: با توجه به بالا بودن قیمت هزینه نهاده‌های تولید و دستمزد کارگری، به طور میانگین هر کیلوگرم تولید قارچ برای تولیدکنندگان بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان تمام می‌شود؛ بنابراین با توجه به نوع بسته‌بندی یا فله‌ای بودن آن مصرف‌کنندگان می‌توانند این محصول را بین کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان تهیه کنند

به گزارش اطلاع با ما به نقل از ایرنا، سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی از صادرات یک هزار و ۷۰۳ تن قارچ خوراکی به ارزش ۲.۱ میلیون دلار در نیمه نخست سال جاری بر اساس آمار گمرک خبر داد و گفت: ایران رتبه هفتم تولید قارچ خوراکی جهان را داراست.

«الهام فتاحی فر» درباره وضعیت تولید، سطح زیرکشت و صادرات این محصول افزود: بر اساس آمارها در سال ۱۴۰۱ حدود پنج هزار و ۶۴۶ تن قارچ به ارزش ۶ میلیون و ۸۶۲ هزار دلار به کشورهای هدف از جمله قطر، ارمنستان، امارات، کویت، عراق، پاکستان، گرجستان و بحرین صادر شده است.

سرپرست دفتر امور گلخانه و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار فائو در سال ۲۰۲۱ میلادی، ایران با تولید حدود ۱۸۰ هزار تن محصول قارچ رتبه هفتم تولید جهان را داراست و کشور چین با تولید (۴۱۱۱۷۷۳۶ تن)، ژاپن(۴۶۹۰۴۶ تن)، لهستان(۳۷۸۸۰۰۰ تن)، امریکا (۳۴۳۸۲۰ تن) به ترتیب رتبه‌های اول تا چهارم را عهده‌دار هستند.

وی تصریح کرد: آمار تولید و سطح زیرکشت سال ۱۴۰۱ اما بر اساس آمار مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۷۶ هزار و ۱۱۱ تن قارچ خوراکی در سطح ۸۹۶ هکتار تولید شده که مقرر است طبق برنامه‌ریزی‌ وزارت جهاد کشاورزی هر ساله ۲۰ درصد افزایش تولید در این زمینه داشته باشیم.

سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت قارچ در کشور گفت: با توجه به بالا بودن قیمت هزینه نهاده‌های تولید و دستمزد کارگری، به طور میانگین هر کیلوگرم تولید قارچ برای تولیدکنندگان بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان تمام می‌شود؛ بنابراین با توجه به نوع بسته‌بندی یا فله‌ای بودن آن مصرف‌کنندگان می‌توانند این محصول را بین کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان تهیه کنند.

فتاحی فر اضافه کرد: در حال حاضر قارچ خوراکی در اکثر استان‌های کشور تولید می‌شود اما بخش عمده تولید مربوط به استان‌های تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قزوین، خوزستان، مازندران، چهارمحال و بختیاری و همدان است. قارچ‌های خوراکی به‌صورت پرورشی و در واحدهای پرورش قارچ خوراکی تولید می‌شوند و از مجموع کل تولید قارچ خوراکی کشور، سالانه بین 5 تا ۶ هزار تن (حدود ۵ درصد) محصول قارچ به کشورهای هدف صادر و مابقی محصول تولیدی به مصرف داخلی می‌رسد.

وی درباره انواع ارقام قارچ در جهان و ایران افزود: طبق گزارش‌های موجود، بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ گونه قارچ در جهان شناسایی شده که از این تعداد ۲ هزار گونه بـه نوعی خوراکی هستند و فقط ۲۵ گونه از بین آنها به صورت تجاری تولید می‌شود.

سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: بهترین ارقام قارچ خوراکی در دنیا قارچ دکمه‌ای سفید و قهوه‌ای، قارچ شاه صدف، قارچ شیتاکه، قارچ گانودرما، قارچ انوکی، قارچ مورل است که در ایران قارچ دکمه‌ای، قارچ صدفی، شاه صدف، گانودرما، شیتاکه، کوردیسپس، یال شیر تولید می‌شود.

برچسب ها :تولید ، قارچ

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.