کد خبر : 38885
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 آبان 1402 - 11:03

فرزین:

ارز را مفت خرج نمی‌کنیم/۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تفکیک شدند

ارز را مفت خرج نمی‌کنیم/۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تفکیک شدند
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از لحاظ ارزی در وضعیت مناسبی هستیم و تسلط ما بر ارز زیاد شده است اما ارز را مفت خرج نمی‌کنیم.

به گزارش اطلاع با ما به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ارز را مفت خرج نمی‌کنیم/۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تفکیک شدند، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گفت: می‌دانیم که تصمیم گیری هوش مصنوعی بر اساس داده است و امیدواریم در بحث حکمرانی هم به ما کمک کند قصد داریم این دانش را در صنعت بانکداری توسعه دهیم سهم اقتصاد دیجیتال ما ۷ درصد است و هدف این است که به ۱۵ درصد برسد در سال ۱۴۰۰ هم مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند و باید بتوانیم با برنامه‌های مشخص از هوش مصنوعی در صنعت بانکداری استفاده کنیم.

او گفت: در برخی از حوزه‌ها وضعیت ما مناسب است مانند این که ۹۷ درصد نظام پرداخت الکترونیکی است ۱۵ سال پیش در حوزه چک چقدر بی اعتمادی وجود داشت سامانه پیچک و محچک راه‌اندازی شد و اکنون ۹۰ درصد چک‌ها صیادی است و این قاعدتا در قابل اعتماد شدن تجارت اثر مثبت داشته است و عملا چک به ابزار قابل اعتماد تبدیل شده است.

فرزین مطرح کرد: احراز هویت غیرحضوری نیز از اقدامات خوب دیگر است که دستورالعمل آن از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است؛ بانک‌ها هم اقدامات خوبی داشتند. ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تفکیک شدند؛ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حقوقی و ۱۰ میلیون حساب حقیقی بوده است.

او در ادامه بیان کرد: در بانک مرکزی مشکلات زیادی را داریم اقدامات خوبی انجام شده، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب راه زیاد است یکی از مهم مشکلات ما نظارت است بحث هوشمندسازی ما را می‌تواند به سمت نظارت هوشمند ببرد. خود بانک‌ها هم نظارت دقیقی بر فعالیت خود ندارند. باید پول رصد شود که چه مسیری را طی می‌کند پول یک کالای عمومی است. حکمرانی ریال موضوع اساسی ما است.

او گفت: یک بحث اساسی در حوزه پولشویی به نظارت بازمی‌گردد ما می‌خواهیم پول و ریال را کاملا رصد کنیم و در این حوزه مشکل اساسی داریم.

فرزین می‌گوید: تولید آمار و اطلاعات مسئله دیگر است داده اقتصاد کلان را بانک مرکزی منتشر می‌کند قاعدتا باید ابزاری باشد که بتوانیم خوب سیاست گذاری و پیش بینی کنیم اکنون آمار و اطلاعات موجود این کمک را به شکل مطلق نمی‌کند چرا که اصلا بروز نیست و بسیار مبتنی بر اطلاعات گذشته است. دیتای تورم مربوط به دو سال گذشته است و چه کمکی به ما می کند در سیاست گذاری؟ در بانک مرکزی سیاست پولی اتخاذ می‌شود که در کنترل تورم موثر است می گویند بانک مرکزی مسئول تورم یا مسئول ارز است. نه، اینطور نیست عوامل متعددی تاثیرگذار هستند.

او افزود: مسئله دیگر پیش بینی پذیر کردن اقتصاد است که در آن دچار مشکل هستیم در دهه ۹۰ مشاهده می‌کنید که چگونه با تکانه‌های اقتصادی مواجه می‌شویم. ما باید پایداری لازم را داشته باشیم که هنگامی که تکانه‌ها شکل گرفت بتوانیم پایدار باشیم. ما باید بتوانیم خوب پیش بینی کنیم و سیاست مناسب را اتخاد کنیم تا آثار منفی را بر کسب و کار‌های اقتصادی کاهش دهیم.

فرزین اظهار کرد: در خصوص ارز عملیات روانی در حال انجام است در این خصوص شک نکنید یک بار می‌گویند فنر می‌پرد یکبار می‌گویند پول‌ها بلوکه شده است و.‌‌.. از لحاظ ارزی در وضعیت مناسبی هستیم و تسلط ما بر ارز زیاد شده است ارز را به مفتی خرج نمی‌کنیم و برای توسعه کشور استفاده می‌کنیم و همه ارز‌ها باید برگردد. نرخ رشد نقدینگی را به حدود ۲۶ درصد کاهش دادیم سیاست ما تثبیت است.

رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: انتظارات برای ما بسیار مهم است اگر مردم به ما اعتماد نکنند چیزی که می‌گویند محقق خواهد شد این یک جنگ روایتی است خواهان آرامش اقتصادی کشور هستیم. اجازه نمی‌دهیم کسری بودجه ریالی شود تمام برنامه این است که کسری بودجه منجر به نقدینگی نشود.

او اظهار کرد: در رمز ارزها سیاست ما این است که اگر قانونی شود به صادرات و واردات کمک کند ولی محدودیت اعمال شده به استفاده از رمز ارزها در داخل مربوط می‌شود.

فرزین گفت: قصدمان این است که یکبار دیگر قوانین و مقررات این حوزه را مرور کنیم؛ اگر به ما کمک کند از آن استفاده می‌کنیم؛ تیمی در بانک مرکزی برای این موضوع تشکیل شده و به امید خدا به اصلاح سیاست های ما کمک کند.

افزایش نرخ انواع ارز در مرکز مبادله ارز و طلا ایران

برچسب ها :ارز ، حساب

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.